“Regina toamnei – Crizantema”
February 3, 2017

Suntem copii, suntem la fel!

Proiectul de învățare prin serviciul în folosul comunității

Proiectul umanitar Suntem copii, suntem la fel! s-a desfășurat în perioada 30 martie -15 mai, la inițiativa clubului IMPACT 28, cuprinzând elevi din clasele a V-a B și a V-a C, și a reușit să aducă zâmbetul pe buze unor copii din casele de plasament.Coordonatorii mulțumesc Fundației Noi Orizonturiși Direcției Generale de Asistență Socială și ProtecțiaCopilului, Galați, precum și tuturor celor care s-au implicat înderularea activităților.

Această experiență pentru mine a fost foarte impresionantă și importantă. Consider că noi, cei cu posibilități, am putut ajuta copii de diferite vârste, mai puțin susținuți financiar și le-am putut reda zâmbetul pe buze. Eu am observat o fată de 13-14 ani căreia i-au dat lacrimile când a primit multe cărți și enciclopedii, dar a încercat să nu-și arate emoțiile. Am văzut în ochii acelor copii bucuria de a fi ajutați și de a avea și ei aceleași lucruri pe care le folosim noi (de ex. tabletele oferite din banii strânși în urma unei acțiuni caritabile). Această activitate ne-a arătat că nu trebuie să cerem mai multdecât avem deja, ci să oferim altor oameni neajutorați (din punct de vedere moral și financiar). Noi vrem din ce în ce mai mult, fără să ne gândim de două ori dacă este bine cum procedăm sau dacă avem deja multă susținere din partea părinților, a familiei. Haideți sa oferim, fără să cerem!


Cu toții suntem copii, suntem la fel!


Coanda Diana
clasa a V-a B

Câteva gânduri despre această experiență minunată Întâlnirea cu acei copii a fost una extraordinară, din care am înțeles că trebuie să prețuim tot ce avem și mai ales să ne respectăm și să ne iubim părinții.Când am ajuns în acele case de plasament am descoperit că erau copii ca noi, unii cu un talent pe care îl cultivau și la care se pricepeau foarte bine. Spre exemplu, un băiat se pricepea la desen și avea multe lucrări extraordinar de frumoase, alți doi băieți jucau fotbal, iar o fetiță și un băiețel erau premianți în clasele lor, motiv pentru care au primit din partea noastră o tabletă proprie. Știam că asta își doresc. De asemenea, toți copiii au primit din partea noastră numeroase cărți pentru a-i ajuta să-și îmbogățească bagajul de cunoștințe.


Cel mai mult mă bucură faptul că împreună cu colegii mei am putut aduce un strop de fericire și un zâmbet pe fețele frumoase ale acestor copii!


Dinu Andreea Diana
clasa a V-a B

Pagina Oficială de Facebook - Școala Gimnazială Nr. 28